Dorspoverleg zoekt nieuwe voorzitter

Door vertrek van de huidige waarnemende voorzitter van het Dorpsoverleg Kessel, eind 2020, is het Dagelijks Bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter. Hiervoor is onderstaand een korte profielbeschrijving gemaakt.

 

Profielbeschrijving

De voorzitter van het Dorpsoverleg Kessel

  • Vertegenwoordigt het Dorpsoverleg naar buiten toe en is als zodanig het gezicht van deze organisatie
  • Leidt alle vergaderingen van het Dorpsoverleg alsmede de door het Dorpsoverleg Kessel georganiseerde bijeenkomsten
  • Is een “verbinder” en bruggenbouwer, dat wil zeggen dat zij of hij mensen in het dorp met elkaar in contact weet te brengen, goede contacten bevordert en bij tegenstellingen partijen op één lijn probeert te brengen
  • Weet met een enthousiaste en flexibele stijl van leidinggeven de leden en vrijwilligers van het Dorpsoverleg Kessel te motiveren en te stimuleren
  • Onderhoudt goede contacten met bestuurders en ambtenaren van de gemeente Peel en Maas, heeft gevoel voor politieke verhoudingen en kan tactisch en diplomatiek opereren in het belang van de Kesselse gemeenschap.

Samengevat:

De voorzitter van het Dorpsoverleg Kessel moet onafhankelijk zijn, moet zichtbaar zijn , kunnen verbinden, aanspreekbaar zijn voor iedereen, kunnen ontzorgen, teamplayer zijn, hoeft zelf geen projecten te leiden, moet open en neutraal kunnen luisteren, discussiëren en argumenteren, goede communicatieve – en sociale vaardigheden bezitten, moet kunnen stimuleren tot het benoemen van voor- en nadelen en moet voorkomen dat ambassadeurs en adviseurs een afhankelijke positie innemen (belangenverstrengeling).

Voor reacties of interesse kun je contact opnemen met:

Ger de Vlieger, 0653716395 of vlieg894@planet.nl