Inloopmoment verplaatsing Sint Anthoniusmolen Kessel

Op woensdag 7 februari 2024 van 17.00 tot 19.00 uur is in De Merwijck in Kessel een inloopbijeenkomst voor omwonenden, geïnteresseerden en belanghebbenden over de mogelijke verplaatsing van de Sint Anthoniusmolen in Kessel. De beoogde nieuwe locatie voor de molen is nabij de schutterij aan de Schijfweg-Noord.

Inloopmoment
Datum: woensdag 7 februari 2024
Tijd: 17.00 tot 19.00 uur
Locatie: Gezamenlijke ruimte van De Merwijck in Kessel, ingang nabij Binnenweg 18.

Aanmelden is niet nodig. U kunt op elk gewenst moment binnenlopen om u te laten informeren of vragen te stellen over de uitgevoerde onderzoeken, de overwegingen en gevolgen van de beoogde verplaatsing van de molen. Naast ambtenaren van de gemeente zijn er ook vertegenwoordigers van de Molengroep Kessel en het Dorpsoverleg aanwezig.

Raadsvoorstel aangevuld
De afgelopen periode hebben we gesproken met diverse belanghebbenden, aspecten verder uitgezocht, een aanvullend windonderzoek laten uitvoeren en (raads)vragen beantwoord. Op basis hiervan is het raadsvoorstel aangevuld en aangescherpt. Wethouder Wanten is ondertussen aangewezen als verantwoordelijk portefeuillehouder vanwege het vertrek van wethouder Beukema.

Vervolgstappen
Het college heeft maandag 29 januari 2024 besloten het aangepaste raadvoorstel voor te leggen aan de gemeenteraad. Op vrijdag 9 februari 2024 staat het raadsvoorstel over de mogelijke verplaatsing van de Sint Anthoniusmolen op onze website. Dinsdag 5 maart 2024 bespreekt de commissie het raadsvoorstel. De gemeenteraad zal naar verwachting op dinsdag 19 maart 2024 het raadsvoorstel behandelen.

Vragen
Kunt u niet bij het inloopmoment aanwezig zijn en heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Ingrid van Enckevort via ingrid.van.enckevort@peelenmaas.nl of 077 306 6666.