Update plan Maasboulevard

De voorbereidingen voor de uitvoering van het plan Maasboulevard in Kessel zijn in volle gang. Veel inwoners vragen zich af wanneer de realisatie start. Het antwoord: in het voorjaar van 2020, na de hoogwater periode. De exacte datum is nog niet bekend.

Voordat de realisatie kan starten, moeten er nog aanvullende financiële middelen verkregen worden.
Het plan is immers uitgebreid met informatie en suggesties vanuit het dorp. Het dorp (een afzonderlijke werkgroep is hiermee bezig) is nu zelf aan zet om de ontbrekende middelen te vinden. Dit gebeurt op twee manieren.

  1. Via het aanvragen van subsidies bij diverse fondsen. Die zijn benaderd en diverse aanvragen zijn in een afrondende fase.
  2. Door het ‘vermarkten’ van onderdelen uit het plan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sponsoring van elementen of diensten. Je eigen naam kan voor altijd verbonden worden aan dit unieke project.

Uitvoering en oplevering

Richting het einde van dit jaar moet duidelijk zijn welke aanvullende financiële middelen ter beschikking staan. Daarna kunnen we een aannemer kiezen die het plan gaat uitvoeren. Als alles goed verloopt, kunnen we in het voorjaar van 2020 met de realisatie beginnen.  De oplevering kan dan richting eind 2020 zijn, vóór de hoogwater periode.

Genieten van én aan de Maas

Daarna kunnen Kesselnaren, andere inwoners van Peel en Maas en natuurlijk ook toeristen nog meer gaan genieten van, én aan de Maas. Aanmeren aan de nieuwe loswal, verblijven op het onthaalplein, slenteren langs de maas, pauzeren op een tribune, jezelf informeren over bezienswaardigheden… het kan allemaal op de nieuwe Maasboulevard in Kessel.

Zodra de startdatum van de realisatie bekend is, volgt verdere informatie.

 

Werkgroep Maasboulevard Kessel