Thuisland komt naar Kessel: ‘Deze film laat je niet onberoerd’

Op 14 februari om 19 uur in De Merwijck, gratis entree.

Hoe vergaat het Syrische vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas? En hoe kijken wij tegen hun aan en wat doen we om hen op weg te helpen?

Daarover gaat Thuisland, het film- en fotoproject dat afgelopen december bij de première in Panningen tweemaal DOK6 uitverkocht. Inwoners van Kessel die het nog niet hebben gezien krijgen nu een tweede kans.

Op 14 februari organiseert het Dorpsoverleg Kessel namelijk een avond waarop de film Thuisland gratis te zien is voor iedereen. Thuisland is een bijzondere en intieme film (45 min.) over de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na vier jaar in een tentenkamp in Turkije.

De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke én mooie momenten.

Bekijk hier alvast de 2 minuten durende trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=-6K0xYcbs34&t=5s

Na de film is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer na te praten met enkele betrokkenen. Behalve filmmaker Ruud Lenssen zullen ook andere gasten daarbij aanwezig zijn, zoals een gezinscoach die pas aangekomen vluchtelingen begeleidt of Kesselse werkgroep leden die Statushouders helpen bij hun integratie.

Vanaf twee weken vóór de filmvertoning zal de begeleidende foto-expositie al te zien zijn in De Merwijck. Dit is een serie portretten (gemaakt door Maartje van Berkel) van mensen rondom de familie, die hen op weg helpen in hun nieuwe leven, zoals de buurman, de onderwijzeres en de vrijwilliger van Vorkmeer. Elk portret wordt begeleid door treffende quotes van de geportretteerde.

Thuisland in Kessel
Donderdag 14 februari om 19 uur in De Merwijck
E
ntree gratis

Kom kijken naar deze prachtige film die, in de woorden van burgemeester Wilma Delissen, ‘niemand onberoerd laat’. Wees wel op tijd, want vol = vol.

Tot 14 februari, namens het Dorpsoverleg Kessel

Ger de Vlieger
Voorzitter