Druk bezochte informatie avond hoogspanningslijn Kessel + Eik 27 Juni

Afgelopen woensdag 27 juni was vanuit het DOK en een aanwonende een informatie avond gehouden mbt het “verkabelen” van de 150KV hoogspanningslijnen door Kessel en Kessel Eik. Tijdens deze informatie avond is de laatste stand van zaken toegelicht omtrent het verscherpen normen vanuit de Rijksoverheid en die bijbehorende wetsvoorstellen zijn toegelicht. Ook diverse onderzoeken naar gezondheidsrisico’s zijn kort belicht geworden. Daarlangs werden nog enkele lopende en toekomstige acties besproken. Uit het daarop volgende dialoog met de ca. 50 aanwezige kwam eensgezinds naar boven dat men de hoogspanningslijnen het liefst zo snel mogelijk onder de grond ziet verdwijnen.

Voor meer informatie kan men via deze link de presentatie van betreffende avond bekijken. En deze samenvattende flyer geef meer informatie.

Opmerking: Aan betreffende info kunnen geen rechten of stelling ontleent worden omdat het vaak nog om (wets) voorstellen en niet erkende onderzoeken gaat.