Draaksteken: ‘behind the scenes’

Het Beeselse succesverhaal achter de organisatie, verbinding en continuïteit in generaties

In augustus is het weer zover: dan vindt er een nieuwe editie plaats van Draaksteken in Beesel met als thema ‘Geluif in ’t goeje!’. Dit grootse evenement, dat een keer in de zeven jaar wordt georganiseerd, brengt het Beeselse ‘Drakedörp’ samen en maakt het tot een echte community. Vrijwel het hele dorp, jong en oud, zet zich in om dit elke zeven jaar tot een succes te maken.

Hoewel bezoekers vrijwel alleen het eindproduct zien, gaat er een groots en bijzonder verhaal aan vooraf. Theo Geraets, één van de drie regisseurs van het Draaksteken 2023, geeft je graag een uniek kijkje achter de schermen bij dit grootse evenement. Wat is de sleutel om telkens opnieuw een groot succes van het Draaksteken te maken? Hoe bereidt Beesel zich iedere zeven jaar hierop voor? En hoe zorg je ervoor dat de ‘drakenkoorts’ van generatie tot generatie wordt doorgegeven en de traditie in stand gehouden wordt?

Wie weet laat jij je inspireren en/of doe jij handige inzichten op over het organiseren van evenementen of het creëren van community’s.

Wanneer?             woensdag 7 juni 2023 (Baarlo) en maandag 12 juni 2023 (Reuver)

Hoe laat?               19:00-21:00

Waar?                     De Bibliotheek Baarlo en Bibliotheek Reuver

Aanmelden?         Via https://debibliotheekmaasenpeel.op-shop.nl

Deze activiteit is gratis te bezoeken. Wel is er op locatie de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage.