Aanvaring tussen twee vrachtschepen op de Maas bij Kessel

Woensdagavond 13 oktober 2021 omstreeks 20.30 uur heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen 2 vrachtschepen ter hoogte van het veer tussen Kessel en Beesel. 1 Persoon is licht gewond geraakt bij deze aanvaring. 

De vrachtschepen waren respectievelijk geladen met zwavelzuur en rollen draadstaal. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit waaronder een boot. Ook waren de politie, Rijkswaterstaat en een ambulance ter plaatse. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft met speciale meetapparatuur, metingen verricht in het ruim van het schip dat geladen was met zwavelzuur. Uit deze metingen bleek dat er geen lekkage was. Het schip is hierop door de brandweer vrijgegeven zodat ook de overige hulpdiensten aan boord konden. Rond 23.00 uur werd door de brandweer het sein incident meester gegeven.

De brandweer heeft het incident overgedragen aan Rijkswaterstaat, die verder zorg zullen dragen voor de afwikkeling van dit incident. De oorzaak van de aanvaring is niet bekend. De politie zal dit verder onderzoeken. Vanwege de aanvaring ligt het veer tussen Kessel en Beesel er uit tot ongeveer 14.00 uur op donderdag 14 oktober 2021.