Bloeiend Kessel

Naam project: Bloeiend Kessel-Kessel Eik

Initiatiefgroep: Dorpsoverleg Kessel en Kessel-Eik, Buurtverenigingen “Veers” en “De Oude Kern”

“Hoe kunnen we de uitstraling van Kessel en Kessel Eik nog verder verbeteren en maken we onze dorpen voor iedereen nog b(l)oeiender”? Een vraag die, met een regionaal bekende plantenkweker in ons midden, niet zo moeilijk is te beantwoorden. Bloembakken aan lantaarnpalen versieren de toegangswegen tot beide dorpen en zorgen voor een bloemrijke aankleding van onze dorpen van maart tot oktober.

170514 DSC04649 Bloeiend Kessel-Kessel EikDe initiatief groep pakte in 2016 het idee op om samen met Plantencentrum Hendriks 100 bloembakken te kopen en te beplanten met eenjarige, bloem- en kleurrijke petunia’s. Het veel geprezen resultaat stimuleerde de initiatiefgroep om voor het seizoen 2017 bloembakken bij te kopen en met 80 bloemrijke “lantaarnpalen” de toegangswegen een kleurrijke uitstraling te geven.

Wekelijks rijden vrijwilligers met een aanhangwagen en 2000 liter water door de straten van Kessel en Kessel Eik om er voor te zorgen dat de bloemen in volle bloei blijven.

De eenmalige kosten voor het project werden gefinancierd uit bijdragen van ondernemers en inwoners uit beide kerkdorpen en beide Dorpsoverleggen.

Voor de jaarlijks terugkerende kosten (planten, voeding,..) worden nog sponsors gezocht.

Met deze actie geeft de initiatief groep een extra uitstraling aan een b(l)oeiend Kessel en Kessel Eik. Een project dat perfect past bij alle inspanningen om het merk Kessel op de kaart te zetten. Een project vanuit de beide gemeenschappen, voor alle inwoners van  en bezoekers aan Kessel en uitgevoerd door een initiatief groep uit de dorpen zelf. Alweer een voorbeeld van zelfsturing in twee kernen van Peel en Maas!

Bloeiend Kessel